Συνεδρίες Παλλόμενων Ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (PEMF)


Η επίδραση του γήινου μαγνητικού πεδίου στον ανθρώπινο οργανισμό είχε γενικά αγνοηθεί από την ιατρική μέχρι το 1976, χρονολογία κατά την οποία ο ιάπωνας ιατρός Kyoichi Nakagawa δημοσιεύει εργασία σε έγκυρο ιατρικό περιοδικό και πρώτος ομιλεί για «σύνδρομο έλλειψης μαγνητικού πεδίου». Ως συμπτώματα του συνδρόμου αναφέρονται δυσκαμψία, συχνοί πονοκέφαλοι, ζάλη, δυσκοιλιότητα, αδιάγνωστοι πόνοι στο στήθος, οσφυαλγία ανεξήγητη, αϋπνία, πόνοι στις αρθρώσεις, ατονία. H έλλειψη αυτή κατά τον ιάπωνα ερευνητή οφείλεται στη σημαντική πλανητική μείωση του μαγνητικού πεδίου τα τελευταία 100 χρόνια και τη σύγχρονη διαβίωση σε κτίρια με ατσάλινο σκελετό καθώς και την παραμονή στα μέσα μεταφοράς τα οποία δρουν ως ένα μονωτικό μεταλλικό περίβλημα απέναντι στην ευεργετική επίδραση του γήινου μαγνητικού πεδίου.

Η επίδραση των τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον ανθρώπινο οργανισμό είναι σήμερα πολύ περισσότερο επιστημονικά τεκμηριωμένη. Αυστηροί οργανισμοί, όπως το FDA των ΗΠΑ, έχουν εγκρίνει την ιατρική εφαρμογή των πεδίων  στην επιτάχυνση της πώρωσης καταγμάτων και στην κατάθλιψη.

Στο χώρο των εναλλακτικών- συμπληρωματικών θεραπειών η εφαρμογή των PEMF θεωρείται ως μία από τα αποτελεσματικότερες και καλύτερα αποδεδειγμένες μεθόδους. Διαρκώς ογκούμενο σώμα μελετών δείχνει τη θεαματική βελτίωση της μικροκυκλοφορίας σε λίγα μόλις λεπτά υπό την επίδραση των πεδίων η οποία έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση και διατροφή των ιστών του σώματος και την επιτάχυνση της αποβολής των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού. Κατά συνέπεια όλος ο οργανισμός αναζωογονείται και είναι δυνατόν οι συνεδρίες να δράσουν ως συμπληρωματική θεραπεία σε μια πλειάδα παθήσεων.


Για την παραγωγή των PEMF χρησιμοποιούμε το πολύ καλά τεκμηριωμένο με ερευνητικές μελέτες και βραβευμένο για τη σχεδίαση του BEMER PRO. Η μέθοδος είναι απολύτως αβλαβής ακόμη και για τους πιο ευαίσθητους οργανισμούς. Οι συνεδρίες δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία από τον ασθενή, είναι μάλλον ευχάριστες καθώς οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ένα ήπιο αίσθημα θερμότητας και διαρκούν περί τα 20 λεπτά της ώρας. Η διάρκεια των συνεδριών, η ένταση του πεδίου και η συχνότητα των συνεδριών εξατομικεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού.


Περισσότερες πληροφορίες για την χρήση των PEMF στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.bemer.com.cy