Ιατρική παρακολούθηση για πρόγραμμα ρύθμισης βάρους

logo3Η παχυσαρκία αποτελεί δυσίατη νόσο-μάστιγα στις κοινωνίες του δυτικού πολιτισμού με διαστάσεις πλέον επιδημίας εξαιτίας του λανθασμένου τρόπου ζωής και διατροφής.  Η παχυσαρκία, εκτός  του αισθητικού προβλήματος   που προκαλεί  πλήγμα  στην ψυχολογία και την κοινωνική ζωή του ατόμου, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για σοβαρές ασθένειες.

Για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, οι περισσότερες μέθοδοι απώλειας βάρους μειώνουν τον αριθμό των θερμίδων που προσλαμβάνονται με αποτέλεσμα το σώμα να αναγκάζεται να πάρει την απαραίτητη ενέργεια από τους δικούς του ιστούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η μυϊκή μάζα. Σε αντίθεση το πρόγραμμα Eurodiet με την πρόσληψη επαρκών πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας  και τον περιορισμό των υδατανθράκων και των λιπαρών, επιτρέπει να χάνεται βάρος μειώνοντας το λιπώδη ιστό και όχι τη μυική μάζα.

noflash_3

Η ιατρική μέθοδος διαχείρισης βάρους  Eurodiet βασίζεται στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα της βιβλιογραφίας  και τις πρόσφατες οδηγίες της ADA (American Diabetes  Association) σχετικά με τις δίαιτες μειωμένων υδατανθράκων.  Είναι ήδη σε εφαρμογή σε περισσότερες από 20 χώρες ενώ στην Ελλάδα εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά από ιατρούς σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών υπέρβαρων, παχύσαρκων, διαβητικών, με μεταβολικό σύνδρομο και πολλά άλλα ,συνακόλουθα της παχυσαρκίας, νοσήματα. Συστήνεται σε  Πανεπιστημιακές κλινικές  και σε διαβητολογικά κέντρα δημόσιων νοσοκομείων καθώς αποτελεί τη μοναδική διατροφική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με υποχρεωτική ιατρική παρακολούθηση.

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι  θεαματικά και επιτυγχάνονται με σχετική ευκολία και σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο χωρίς επιβάρυνση του οργανισμού αλλά και με συνοδό βελτίωση των κλινοκοεργαστηριακών παραμέτρων (αρτηριακής πίεσης, χοληστερίνης, σακχάρου αίματος κλπ).

Περισσότερες πληροφορίες για την ιατρική μέθοδο  διαχείρισης βάρους  Eurodiet  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eurodiet.gr