Τέστ Δυσανεξίας Τροφών

GOLDENTEST1Η τροφική δυσανεξία είναι μία επιβλαβής για τον οργανισμό αντίδραση σε κάποια τροφή ή συστατικό τροφής και προκαλεί συμπτώματα σε ένα ή περισσότερα όργανα ή συστήματα του οργανισμού με μηχανισμό διαφορετικό από αυτό που παρατηρείται στις τροφικές αλλεργίες.

Σε αντίθεση με την τροφική αλλεργία τα συμπτώματα της δυσανεξίας δεν εμφανίζονται αμέσως μετά τη λήψη της τροφής, αλλά μετά από μερικές ώρες ή ακόμη και ημέρες, και επομένως είναι δύσκολο να εντοπισθούν οι τροφές που ενοχλούν. Ακόμη και τα φρούτα και τα λαχανικά που θεωρούνται ωφέλιμα για τους περισσότερους, είναι πιθανό να βλάπτουν ορισμένους, ασχέτως αν είναι συμβατικής ή βιολογικής καλλιέργειας.

Τα συμπτώματα της τροφικής δυσανεξίας ενδέχεται να ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό. Συχνά συμπτώματα μόνα τους ή σε συνδυασμό είναι το έκζεμα, δερματικά εξανθήματα, ρινική συμφόρηση, φαρυγγικοί ερεθισμοί, μη παραγωγικός βήχας, άσθμα, ναυτία, διάρροια, δυσκοιλιότητα, συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου, καταβολή δυνάμεων.

Η διαρκής κινητοποίηση του οργανισμού στις τροφικές δυσανεξίες πυροδοτεί ανώφελα διάφορες βιοχημικές αντιδράσεις με την εμπλοκή και άλλων οργάνων και συστημάτων εκτός του ανοσοποιητικού, με αποτέλεσμα τη συνεχή φθορά, και αποδυνάμωση της άμυνας του οργανισμού. Αυτό έχει ως συνέπεια την αποδεδειγμένη επιρρέπεια σε ασθένειες όπως φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου, άσθμα, ρινίτιδες, πονοκέφαλοι και νοσήματα ΩΡΛ.
Δυστυχώς οι τροφικές δυσανεξίες, όπως πλέον αρχίζει γενικά να αναγνωρίζεται, αφορούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού το οποίο και συχνά αγνοεί την αιτία των συμπτωμάτων που βιώνει.


Για τον έλεγχο της τροφικής δυσανεξίας θεωρούμε αξιόπιστο και χρησιμοποιούμε τεστ (Golden Test Food Detective) με «ζωντανό» δείγμα αίματος το οποίο εντοπίζει αντισώματα IgG (με αξιόπιστη δοκιμασία ELISA) σε συγκεκριμένες τροφές. Το τεστ, σε αντίθεση με διάφορα άλλα διαθέσιμα τεστ, διαθέτει υψηλή επαναληψιμότητα (δηλαδή όσες φορές και να το επαναλάβει κανείς θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα) και η αξιοπιστία του έχει επικυρωθεί και από ανεξάρτητους επιστημονικούς ελέγχους. Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγονται επίσης ο έλεγχος 90 τροφών ή ομάδων τροφών, η απλή και γρήγορη διαδικασία ελέγχου, η ταχεία ανάγνωση των αποτελεσμάτων (40 μόνο λεπτά) και η άμεση εφαρμογή αποτελεσμάτων. Εφόσον το τεστ είναι θετικό και μετά την αναγνώριση των υπεύθυνων τροφών, αυτές αποκλείονται παντελώς από το διαιτολόγιο του ασθενούς και επανεισάγονται σταδιακά μετά από τουλάχιστον 4 μήνες.